كيك پسته و انار
انار و پسته دو نمونه از خوراكي هاي خوشمزه و نمادين شب يلدا هستند. بنابراين كيكي كه تركيبي از انار و پسته باشد، مي تواند گزينه ي مناسبي براي مهماني هاي شب يلدا و همچنين كريسمس باشد. از طرفي اين كيك انتخابي مناسب براي افراديست كه مخالف استفاده از خامه و انواع آيسينگ چرب براي تزئين كيكها هستند، چون در تهيه ي اين آيسينگ از ماست استفاده مي شود.
مواد اوليه:
مواد لازم براي كيك:
تخم مرغ زده شده ۲ عدد
مغز پسته ۱۰۰ گرم
شكر پودري يك پيمانه ي ۱۵۰ گرمي
روغن آفتابگردان يك پيمانه ي ۱۵۰ گرمي
عصاره وانيل (در صورت استفاده از وانيل پودري يك چهارم ق چايخوري استفاده كنيد) يك قاشق چايخوري
آرد سوخاري و آرد ساده ۲ پيمانه ي ۱۵۰ گرمي
نمك يك دوم قاشق چايخوري
ماست ۲ پيمانه ي ۱۵۰ گرمي معادل ۳۰۰ گرم
بكينگ پودر ۲ قاشق چايخوري
مواد لازم براي آيسينگ:
ماست يك پيمانه يا ۱۵۰ گرم
انار دانه شده يك دوم از يك عدد انار
آب انار كمي براي تزئين آيسينگ
شكر پودري ۲۵۰ گرم
طرز تهيه:
فر را روي ۱۸۰ درجه تنظيم و روشن كنيد. از پيمانه ي ۱۵۰ گرمي كه ماست را با آن پيمانه كرديد براي پيمانه كردن مابقي مواد استفاده كنيد. ابتدا پسته ها را در آسياب يا بلندر پودر كنيد. شكر پودري و روغن را در كاسه ي بزرگي ريخته و با همزن برقي در حدود ۲ دقيقه با هم مخلوط كنيد تا شكر حل شود.
تخم مرغها را در كاسه اي جداگانه با همزن برقي هم بزنيد تا پف كنند و كرم رنگ شوند. سپس آرام آرام تخم مرغهاي زده شده و عصاره ي وانيل را به مخلوط شكر و روغن اضافه كنيد و هم بزنيد. در اين مرحله ۳۰۰ گرم ماست را به اين مخلوط اضافه كرده و با كفگير فُلد كنيد و فقط در حد تركيب شدن هم بزنيد. سپس آرد و بكينگ پودر و نمك و پودر پسته را نيز به مخلوط اضافه كرده و خمير را در حد تركيب شدن هم زده و فُلد كنيد.
يك قالب ۲۰ سانتي متري را روغن زده و آرد بپاشيد و يا اينكه بجاي آرد پاشيدن ته قالب كاغذ روغني بيندازيد. سپس خمير را قاشق قاشق داخل قالب بريزيد و براي مدت ۵۰ تا ۶۰ دقيقه در طبقه ي وسط فر قرار دهيد. پس از اتمام ۵۰ دقيقه با يك خلال چوبي كه در مركز كيك فرو مي بريد از پختن كيك مطمئن شويد. اگر خلال چوبي تميز بيرون بيايد كيك پخته است. آنرا از فر خارج كرده و روي قفسه ي سيمي قرار دهيد تا خنك شود. بعد از ۱۰ دقيقه كيك را از قالب درآورده و براي ۱ تا ۳ ساعت بطور مستقيم روي قفسه ي سيمي قرار دهيد تا كاملا خنك شود.
طرز تهيه كرم آيسينگ:
شكر پودري را در كاسه اي الك كنيد. ماست را به آن اضافه كرده و خوب هم بزنيد تا بصورت كرم غليظ و يكدستي درآيد. غلظت كرم بايد در حدي باشد كه وقتي روي كيك مي ريزيم به آرامي روي ديواره ها سرازير شود و حركت كند و زياد سفت نباشد. اگر ماست مورد استفاده ي شما بيش از حد آبكي و شُل است مي توانيد آنرا براي ۱ تا ۲ ساعت روي يك تنظيف بريزيد و در سبدي روي يك ظرف گود قرار دهيد تا آب اضافي آن جدا شود.
مونتاژ:
پس از اطمينان از خنك شدن كيك بطور كامل، اين كرم را روي سطح بالايي كيك بريزيد و به آرامي و با كمك قاشق كرم را به سمت پايين و ديواره هاي كيك هدايت كنيد. اگر كرم بيش از حد شل است زير كيك يك قفسه ي سيمي قرار دهيد تا كرم اضافي از طريق آن خارج شود.
وقتي حالت رَوَندِگي كرم متوقف شد مقداري آب انار با سرانگشت يا سر قاشق برداشته و چندين قطره روي كرم بطور نامنظم و پراكنده بچكانيد. با يك خلال چوبي نازك به يك انتهاي قطره هاي چكيده بر روي كرم بكشيد تا حالت بوته جقه، قلب، برگ يا اشك يا طرحهاي نامنظم پيدا كنند. با خلاقيت بيشتر يا كمك آب انار مي توانيد طرح هاي خاص تر، بزرگتر و زيباتري روي سطح كرم نقاشي كنيد.
وفتي حالت روندگي و چكيدنِ كرم بر ديواره هاي اطراف كيك متوقف شد دانه هاي انار را با كمك دست به ديواره ها بچسبانيد يا در صورت دلخواه آنها را دور كيك در ظرف سرو بريزيد. در صورت تمايل مي توانيد مقداري دانه بطور پراكنده روي لبه هاي بالايي كيك نيز بريزيد. تزئين روي كيك سليقه ايست.
اگر دانه هاي انار بخوبي به كيك نمي چسبند براي ۱۰ دقيقه كيك را در يخچال قرار دهيد تا كرم آيسينگ خنك تر شود سپس دانه ها را با فشار ملايم دست به ديواره ها بچسبانيد. مي توانيد كيك را همان لحظه سرو كنيد يا اينكه تا زمان سرو آن را در يخچال قرار دهيد. نوش جان. شب يلدا و كريسمس مبارك.
لبتون پسته ي كرمانيِ خندون
كامِتون شيرين شبيه نار ياقوتيِ ساوه
دلتون شاد
سرتون سبز و سلامت
شب يلداتون مبارك
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید: